Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook WhatsApp krijgt een soort Stories-functie (zoals in Snapchat)

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2016, 9:20 CategorieAndroid

Er is een nieuwe, onaangekondigde feature opgedoken binnen de bètaversies van WhatsApp, op zowel Android als iOS. Het ziet er naar uit dat Stories, zoals wie die kennen uit Snapchat en Instagram, ook binnen deze berichtendienst geïmplementeerd zal worden.

WhatsApp Status: de Stories van deze berichtendienst

Het ziet ernaar uit dat WhatsApp ook zijn eigen versie gaat krijgen van Stories: een feature die voor het eerst opdook in Snapchat, en later werd geïntroduceerd voor Instagram. Op dit moment test het team achter de populaire berichtendienst de functie, genaamd Status, in zowel de Android- als iOS-versie van de bèta van de dienst. Status zal straks tussen de modus voor telefonie en berichten versturen verschijnen. Binnen die tab kun je per dag meerdere keren een update plaatsen, die daar dan maximaal 24 uur lang zal blijven staan.

Je kunt die updates delen met iedereen, maar ook met enkele mensen binnen de berichtendienst. Je kunt hiervoor zowel oude als net gemaakte foto’s of video’s gebruiken. Je kunt die foto’s ook bewerken; je kunt erop tekenen, tekst toevoegen of gebruikmaken van emoji. De verwachting is dat deze updates dan zullen verschijnen in de Status-tab van andere gebruikers. Helaas heeft WhatsApp zelf nog niets over Status naar buiten gebracht. Het is dus ook nog niet zeker dat de tab wordt geïntroduceerd of niet – maar het ziet er wel naar uit.

whatsapp-status-beta

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.