Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Panasonic lanceert 20-inch 4K-tablet die tegen een flinke val kan

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2016, 22:32 CategorieWindows

Panasonic heeft de Toughbook FZ-Y1 gelanceerd. Dit is een 20-inch tablet met een 4K-scherm. Het apparaat kan een val van 76 meter hoogte overleven.

4K-scherm

Hiermee combineert de Japanse fabrikant twee zaken: een ruggedized tablet en een tablet met een enorm 4K-scherm. Deze tablet zal waarschijnlijk niet zomaar in elke winkel te koop zijn. Het is een apparaat dat voornamelijk is bedoeld voor bedrijven en professionals die behoefte hebben aan deze eigenschappen, zoals architecten of aannemers.panasonic-fz-y1-b

Gezondheidszorg

Ook kan de tablet wellicht dienst doen in de gezondheidszorg, fotografie of videoproductie. De tablet is uiteraard ook geschikt voor media die ze gebruiken bij nieuwsuitzendingen.

Stootvast glasvezel

De FZ-Y1 kan dus tegen een stevige val. Het scherm is omgeven door een frame van een zeer stevige magnesiumlegering en het hele apparaat is ingepakt in een versterkte case van versterkt glasvezel.

panasonic-fz-y1-c

76 centimeter

De stootvastheid van de tablet is een garantie. Als de tablet van 76 centimeter hoog op zijn rug valt, terwijl hij aan staat, zal hij het overleven. Als hij uit staat, kan hij van 30 centimeter naar beneden vallen in een bepaalde hoek. Panasonic garandeert 26 hoeken waarin de tablet na een val van die hoogte geen schade zal  ondervinden.

Zes ruggen

De prijs van deze tablet is 5999 dollar, waarmee direct duidelijk is dat deze tablet niet zomaar een gevalletje is dat je in elke winkel tegenkomt. De tablet loopt op Windows 10 en weegt 2,41 kilo.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.