Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Plaatje van geheimzinnige Windows-phablet op twitter gezet

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2016, 19:53 CategorieWindows

Twitterreporter Evan Blass, beter bekend als @evleaks, heeft dit weekend een geheimzinnig plaatje van een onmogelijk dunne Windows-phablet op twitter gezet. Bloggers braken er zich het hoofd over.

‘Laptop-klasse Intelprocessor’

Blass is nogal vaag over de afbeeldingen. Waar kijken we naar? Hij meldt er in zijn tweet alleen maar bij: ‘Aangedreven door een laptop-klasse Intel processor, zou dit je versteld doen staan?’ En daar laat hij het even bij.

Geen concept…

Als iemand opmerkt dat de renders in zijn tweet wel heel erg op een niet-bestaande concept-telefoon lijken, gooit hij er nog in een tweede tweet wat afbeeldingen achteraan waarin het apparaat lijkt te worden gebruikt door een aantal mensen. ‘Veel meer dan alleen maar een concept. Stay tuned’.

tweet-dell-windows-phone-fake-a

…maar ook geen Surface Phone

Omdat Blass bekend staat als een betrouwbare bron voor nog onaangekondigde apparaten, gingen in de hele techwereld de alarmklokken af. Sommige media meldden dat het hier ging om de Surface Phone van Microsoft. Dat werd door Blass onmiddellijk en geërgerd ontkend.

Retweet

Uiteindelijk leek er licht in de duisternis te komen dankzij een retweet van Blass. Thurrott, een website voor tech-enthousiastelingen, doorzag het spel en meldde na wat rondvragen bij zijn eigen bronnen dat het hier ging om een concept van Dell, dat nooit op de markt is gekomen.

De site somt ook op waarom: het apparaat had nooit door een Intel-processor aangedreven kunnen worden, want die vereisen een toestel dat veel dikker is. En ook had dit apparaat niet kunnen bestaan omdat het toestel veel te heet zou worden met een ‘laptop-klasse processor’.

Conclusie

Kortom, de techniek was er nog niet klaar voor toen Dell deze phablet bedacht, concludeert Thurrott, en aangezien de tweet over dit artikel door Blass is geretweet, lijkt dit de juiste conclusie te zijn geweest. Het plaatje heeft de tech-media in ieder geval een weekendje uit zijn slaap gehouden.

  • Delen:
HP Elite x3
HP Elite x3
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.