Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm Snapdragon 835-chip moet accuduur van smartphones verlengen

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2016, 14:24 CategorieHardware

Als het op chips voor mobiele apparaten aankomt dan gaat de ontwikkeling hard. Fabrikanten proberen er alles aan te doen om chips te produceren die beter presteren, kleiner zijn en de accuduur van je smartphone verlengen. Qualcomm en Samsung laten vandaag weten exact dit bereikt te hebben met de Qualcomm Snapdragon 835.

Qualcomm presenteert Snapdragon 835 chip

Samsung en Qualcomm hebben vandaag de Snapdragon 835 chip voor smartphones en andere mobiele apparaten officieel gepresenteerd. Dit is de eerste mobiele processor die middels de 10-nanometer producttechniek van Samsung geproduceerd is. De chip is hierdoor weer een stuk kleiner dan zijn voorgangers.

De Snapdragon 835 kan volgens Qualcomm meer doen in een kleiner pakketje. Fabrikanten kunnen door de ruimte overblijft een grotere accu aan een smartphone toevoegen of de ruimte weglaten en zo een dunnere smartphone ontwikkelen. Daarnaast geeft het bedrijf aan dat de chip energiezuiniger is, wat ook voor een langere accuduur van een smartphone moet zorgen. De Snapdragon 835 zal daarbij een van de eerste chips zijn die Quick Charge 4.0 ondersteunt. Het opladen van je smartphone gaat volgens de fabrikant tot 20 procent sneller dan bij Quick Charge 3.0.

De cijfers zijn indrukwekkend. Volgens de chipfabrikant is de processor 30 procent kleiner, 27 procent sneller en gebruikt hij 40 procent minder energie dan de Snapdragon 820 en 821. Deze chips werden geproduceerd middels de 14-nanometer productietechniek. De Snapdragon 835 is reeds in productie genomen en moet begin volgend jaar in de eerste smartphones verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.