Samsung overweegt de structuur van een moedermaatschappij

29 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-logo

Samsung heeft gereageerd op het nieuws rondom het opsplitsen van het bedrijf en meldt een moedermaatschappij nu te overwegen. Echter, zoals het bedrijf ook al aangeeft, zo'n proces kan nog maanden duren. Het duurt dus nog wel even voordat we uitsluitsel hebben.

Samsung overweegt oprichting moedermaatschappij

Gisteren kwam in het nieuws dat Samsung zich zou moeten opsplitsen, zodat het bedrijf kan blijven groeien en aandeelhouders meer zou kunnen uitbetalen. Ook zouden er meerdere mensen kunnen worden aangewezen, die kunnen aanschuiven bij het dagelijkse bestuur van het bedrijf. Vandaag heeft Samsung gereageerd op dit nieuws en heeft gemeld dat de fabrikant het opzetten en de structuur van een moedermaatschappij overweegt. Ook wordt er onder meer nog gekeken naar de mogelijkheid aandeelhouders meer uit te betalen.

Echter, het bedrijf geeft aan dat dit proces wel zes maanden kan duren. Daardoor moeten we dus nog een lange tijd wachten voordat de kogel door de kerk gaat. Het is ook niet vreemd, want Samsung is immers een gigantisch bedrijf, met verschillende takken en meer dan driehonderdduizend mensen in dienst. Onlangs heeft Samsung wel enkele takken verkocht (zoals de printgroep), maar heeft ook bedrijven overgenomen, zoals Harman. Al deze stappen moeten ervoor zorgen dat Samsung zich op zijn core business kan blijven concentreren.

Reacties (0)