Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung werkt verder aan phablet die je dubbel kunt vouwen

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2016, 17:07 CategorieHardware

Samsung werkt al een tijdlang aan een phablet die je dubbel kunt vouwen. Het lijkt erop dat het Koreaanse bedrijf deze versneld op de markt wil brengen, om het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 te doen vergeten.

Dubbelvouwen

De collega’s van Galaxy Club kwamen een patentaanvraag van Samsung tegen, waarin duidelijke plaatjes en renders staan van de nieuwe telefoon en de technologie die wordt gebruikt om het hele toestel dubbel te kunnen vouwen.

Het apparaat is in uitgevouwen staat erg lang en smal, maar dubbelgevouwen is het een erg ruimtebesparend toestel. Om het dubbel te kunnen vouwen, moet het scherm buigbaar zijn, en de hardware in het midden van de telefoon heeft een soort schakels waardoor het toestel eenvoudig gebogen kan worden.

samsung-flexphablet-b

Schakels

In de patentaanvraag zijn ook plaatjes te zien waarin die schakels op ongeveer tweederde van het toestel zijn geplaatst, zodat de phablet rechtop gezet als een soort mini-laptopje kan dienen met een toetsenbord op het platte deel en de rest van het scherm op het grootste deel van het scherm.samsung-flexphablet-c

Volgende stap

Samsung is al erg lang bezig met de ontwikkeling van deze technologie, die wordt gezien als een volgende stap in de technologie voor smartphones en tablets. Uniek is Samsung hier niet mee; ook andere merken hebben reeds werkende buigbare telefoons en tablets getoond.

Ook tablets?

Het is nu de grote vraag wanneer Samsung de aangevraagde patenten in daadwerkelijke producten gaat gebruiken. Wanneer is de eerste opvouwbare phablet hier te koop? En strekt de technologie zich ook uit tot tablets? Dat zijn echter nog onbeantwoorde vragen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.