Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung zal zich mogelijk in tweeën opslitsen

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2016, 9:34 CategorieAndroid

Samsung zal zich mogelijk in twee bedrijven gaan opsplitsen. Eén bedrijf zal verantwoordelijk kunnen worden voor de productie, terwijl het andere bedrijf alle rechten zal beheren. Ook kan dit nieuws betekenen dat aandeelhouders een hoop geld uitbetaald gaan krijgen.

Samsung splitst zich mogelijk in tweeën

Samsung zou zich mogelijk in twee bedrijven willen opsplitsen, meldt Reuters. Dat zegt althans een anonieme bron. De splitsing zou kunnen betekenen dat het bedrijf sterker in de markt kan komen te staan. Aanstaande dinsdag zouden de bestuurders bij elkaar komen om dit onderwerp te bespreken. De fabrikant zelf heeft op dit moment nog niet gereageerd op het nieuws. Mocht de splitsing doorgaan, dan zal er één bedrijf in het teken van de productie van de verschillende producten staan, terwijl het andere bedrijf over alle rechten en merken gaat.

Daarnaast zou een dergelijke stap kunnen betekenen dat investeerders en aandeelhouders een hoop geld gaan krijgen. Mocht het nieuws (later deze week mogelijk) niet naar buiten komen dat Samsung voortaan verder gaat als twee bedrijven, dan kan het wel zijn dat er iets gemeld wordt over ‘herstructurering van het bedrijf op een verantwoordelijke manier’, of iets in dit zin, maar dat is momenteel nog giswerk. Het is nu afwachten op wat het bedrijf zelf bekend zal maken. Het is niet duidelijk wanneer dat precies gebeurt.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.