Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Schermformaat volgende iPhones groeit naar 5 en 5,8 inch’

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2016, 11:42 CategorieiPhone

De iPhone heeft een schermformaat van 4,7 inch, de iPhone Plus is een phablet met een schermformaat van 5,5 inch. Apple zou hierin verandering willen brengen door toekomstige iPhones te laten ‘groeien’  naar 5 en 5,8 inch.

iPhone kleiner dan de rest

De iPhone is met zijn schermformaat van 4,7 inch al een stuk groter dan de 3,5 inch versie waar het ooit mee begon. Maar momenteel is dit alweer de onderkant van de markt als het gaat om het schermformaat. Een schermformaat van 5,5 inch werd met de iPhone 6 Plus geïntroduceerd. Ook dit is op de smartphonemarkt al niet bijzonder meer. Dit schermformaat is nu de onderkant van de phablet-categorie.

Randloos scherm

De geruchtenmachine over de volgende iPhone loopt alweer volop, en het nieuws over grotere schermformaten is niet zo onlogisch. Verschillende analisten maken hier melding van. Door de telefoons ‘randloos’  te maken, zou Apple het formaat van de totale telefoon ongeveer even groot willen houden. Het is even de vraag of dit ook geldt voor de boven- en onderzijde van de telefoon. De iPhone laat op die plekken nu de dikste randen laten zien van bijna alle telefoons. Dat komt door de lijvige homeknop onder, en de cameramodule boven het scherm.

Draadloos opladen

Het gerucht over de randloze, grotere schermen kunnen we nu optellen bij de andere geruchten die we al over de nieuwe iPhones hebben gehoord. Zoals draadloos opladen, en een amoled-scherm in plaats van lcd.

Of die geruchten bewaarheid worden, weten we uiteraard pas als Apple zijn nieuwe iPhones aankondigt, naar verwachting aan het begin van de herfst volgend jaar.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.