Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sinterklaascadeautje van Google: Android 7.1 voor bezitters van Nexus 6P

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2016, 12:57 CategorieAndroid

De Google Nexus 6P krijgt vanaf 5 december een update naar Android 7.1 Nougat. Dat meldt Vodafone Australië. Te verwachten valt dat de update nu ook snel naar Nederlandse bezitters van een Nexus- of Pixel-telefoon of -tablet wordt uitgerold.

Sinterklaas

Het Sinterklaascadeautje van Google begint op 6 december met een uitrol van deze 5 december-update op de Nexus 6P, die is geproduceerd door Huawei. In de update is een veiligheidspatch opgenomen. De update komt ‘over the air’ binnen op het toestel, de gebruiker hoeft er dus niets anders voor te doen dan een melding afwachten waarin staat dat de update kan worden binnengehaald.

Back-up

Een wifi-verbinding is verstandig om dat te doen, want de update is 650 MB groot. Ook wordt aangeraden om het toestel aan de lader te hangen, want als de batterij leeg raakt tijdens het updaten, kunnen er problemen ontstaan. Vodafone adviseert bovendien om een back-up te maken van belangrijke data op het toestel, zoals foto’s, contacten en berichten.

Pixel XL

Te verwachten valt dat de update ook snel naar de nieuwe Pixel en Pixel XL-telefoons van Google zullen komen, naar de Pixel C-tablet en naar enkele andere recente Nexus-telefoons en -tablets. Nadat de toestellen van Google zelf de update hebben gehad, komen de telefoons van andere fabrikanten aan de beurt. Hoe snel die de update doorvoeren (als dat al gebeurt), is geheel ter beoordeling van die fabrikanten.

Splitsing van features

Niet voor elk toestel zal de Android 7.1 Nougat-update hetzelfde zijn. Er gaat naar de nieuwe Pixel-telefoons een andere update dan naar de oudere Nexus-telefoons. De verschillen in Android 7.1 zijn in dit verhaal te lezen.

  • Delen:
Google Pixel C
Android Marshmallow (6.0)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.