Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Siri kan Google Assistant achternagaan in iMessage’

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2016, 9:19 CategorieApplicaties

Apple heeft een patent in handen waaruit blijkt dat Siri nog wel eens Google Assistant achterna kan gaan binnen de berichtendienst iMessage. Helaas betekent het in handen hebben van een patent niet altijd dat er ook gebruik van wordt gemaakt.

Siri en iMessage

Apple heeft een patent in handen voor een betere combinatie van de digitale assistent Siri en de berichtendienst iMessage. In het patent staan haast Google Assistant-achtige feature beschreven voor de digitale assistent binnen die berichtendienst. Zo kan de assistent mensen vertellen hoe ze moeten rijden of lopen, kan er geld overgemaakt worden naar contactpersonen en worden er agenda-items aangemaakt. Er wordt gebruikgemaakt van zinnen die redelijke gewoon ogen zoals (vrij vertaald): ‘Siri, kun je tien dollar overmaken naar Brett?’.

Echter, dat een bedrijf een patent in handen heeft, betekent niet altijd dat we de gepatenteerde ideeën ergens in zullen terugzien. Maar het lijkt wel een praktische en vooral plausibele aanvulling op zowel Siri als iMessage, mocht Apple daadwerkelijk dit patent gaan gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk zo dat Google momenteel furore maakt met Google Assistent, die je aantreft op de Google Pixel en de Google Pixel XL, evenals de berichtendienst Allo. Het wachten is nu op Apple, die over dit patent zelf nog niets bekendgemaakt heeft.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.