Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert PlayStation Communities voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2016, 10:31 CategorieAndroid

Sony heeft een nieuwe app uitgebracht voor Android en iOS, genaamd PlayStation Communities, waarmee in contact kunt blijven met je vrienden op PlayStation Network. De applicatie is het beste te vergelijken met een soort forum voor PSN-leden.

Dit is PlayStation Communities

Sony heeft de app PlayStation Communities vrijgegeven voor Android en iOS. Met de app kunnen gebruikers zoeken naar, meedoen en communiceren met andere PS4-gamers vanaf hun smartphone of tablet. Met Communities kun je zoeken naar spelers van een specifieke game. De app is het beste te vergelijken met een soort forum voor PS4-bezitters, aangezien je met andere leden kunt communiceren binnen een bepaalde groep (meestal gekoppeld aan een game). Ook kan er worden gechat en kunnen er multiplayerpotjes worden opgezet.

Dit is alweer de derde applicatie die Sony uitbrengt, die samenwerkt met de populaire PlayStation 4. De eerste werd in 2013 uitgebracht en dient als de core PlayStation-app voor mobiele apparaten. De tweede, PlayStation Messages, verscheen vorig jaar. Dat in tegenstelling tot Microsoft, die alle communicatie graag op de console houdt of via de algemene Xbox-app op Android, iOS en Windows wil laten verlopen. Desondanks kunnen losstaande communicatie-apps voor een hoger bereik zorgen, omdat het doel van die apps vaak direct duidelijk is.

  • PlayStation Communities
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.