Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spotify introduceert navigatiebalk voor Android-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2016, 9:36 CategorieAndroid

Voortaan tref je aan de onderkant van de Android-app van Spotify een navigatiebalk aan, ter vervanging van het hamburgermenu. Daardoor zul je sneller door de app moeten kunnen navigeren en zijn de verschillende opties beter bereikbaar.

De navigatiebalk voor Spotify op Android

Wanneer je de Spotify-app op Android opent, dan is de kans groot dat je een grote verandering zult aantreffen. Het hamburgermenu is namelijk ingewisseld voor de navigatiebalk, die eerder al werd aangetroffen in de bèta-applicatie van de muziekstreamingdienst. Gebruikers hoeven hiervoor geen update te downloaden, aangezien de verandering wordt doorgevoerd middels een server-side switch. Nu de navigatiebalk onderaan aanwezig is, betekent dit mogelijk dat je sneller door de applicatie kunt navigeren dan eerder het geval was.

Onderaan tref je de tabs aan voor opties als home, zoeken, radio en meer, die voortaan sneller te bereiken zijn doordat ze niet achter een ander menu zijn geplaatst. Voorheen was het zo dat de bovengenoemde opties waren verstopt achter het hamburgermenu, dat je kon oproepen door van links naar rechts te vegen op het scherm. Niet alle Android-gebruikers zijn blij met de aanpassing en heel veel van die mensen vinden dat om dezelfde reden: de balk neemt meer ruimte in beslag op het scherm. En wat was er zo erg aan dat hamburgermenu?

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.