Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tinder biedt meer opties aan op gebied van geslachtsidentiteit

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2016, 17:34 CategorieAndroid

Tinder biedt gebruikers voortaan meer opties aan met betrekking tot de geslachtsidentiteit. De aanpassing is belangrijk voor alle gebruikers. Zo kunnen transgenders beter aangeven wie ze zijn, terwijl de mensen die zoeken naar dates kunnen zien wat ze mogen verwachten.

Meer opties voor transgenders op Tinder

Er is een update voor Tinder beschikbaar die gebruikers meer opties geeft op het gebied van het invullen van hun geslachtsidentiteit. Naast de termen ‘man’ en ‘vrouw’, kunnen gebruikers uit meer dan dertig opties kiezen waarmee ze kunnen omschrijven wat ze precies zijn of hoe zij zich voelen. Ook kunnen ze zelf het lege veld invullen, mocht hun keuze er niet bij staan. Met deze stap wil de dating-app een belangrijke rol gaan spelen in de acceptatie van transgenders, die vaak nog slachtoffer zijn van haatreacties of andere vormen van overlast.

Dat heeft onder andere te maken met het feit dat ze vaak niet voor de juiste geslachtsidentiteit hebben kiezen, waardoor anderen ook niet altijd weten waar ze aan toe zijn. De nieuwe optie is zeven maanden in ontwikkeling geweest en is in samenwerking met enkele vertegenwoordigers en organisaties voor transgenders gemaakt. In het verleden heeft de populaire dating-app wel eens klachten ontvangen over de transgenders op het netwerk. Met deze stap wil het team iedereen van dienst zijn, en hoopt het op respect van iedereen.

  • Tinder
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.