Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter kan nu woorden, zinnen en meer filteren in notificaties

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2016, 9:30 CategorieAndroid

Twitter heeft aangekondigd dat gebruikers voortaan woorden, zinnen en meer kunnen filteren in de notificaties van het sociale netwerk. Ook kunnen twitteraars nu gemakkelijker overlast en beledigingen melden aan de klantenservice van het bedrijf.

Twitter pakt kwetsende tweets aan

Twitter heeft via zijn eigen blog bekendgemaakt dat twitteraars voortaan woorden, zinnen, gebruikersnamen, emoji en hashtags kunnen filteren in de notificaties. Dat betekent dat gebruikers de dingen die ze gefilterd hebben niet meer zullen zien. Wel kan het zijn dat die tweets opduiken in de zoekresultaten. Het instellen van het filter kan gedaan worden via de notificatie-instellingen van het sociale netwerk. Daarnaast is het mogelijk om de notificaties van een gesprek, waar je niet meer in betrokken wil worden, volledig uit te zetten.

Ook wil Twitter het gemakkelijker maken overlast en beledigingen te melden aan de klantenservice. Negatief gedrag dat is gericht op iemands ras, etniciteit, herkomst, seksuele geaardheid,, geslacht, geslachtsidentiteit, religieuze keuze, leeftijd, handicap of ziekte kan worden gemeld aan de klantenservice. Het team is van extra trainingen voorzien, zodat er rekening kan worden gehouden met de culturele of historische context van een klacht. Eerder dit jaar voerde Instagram al een soortgelijk filter in voor de berichten op het netwerk.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.