Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter voegt ondersteuning voor qr-codes toe

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2016, 9:04 CategorieAndroid

Twitter heeft bekendgemaakt dat het sociale netwerk voortaan ook qr-codes ondersteunt binnen de applicaties op Android en iOS. Met de code kun je profielen van andere mensen volgen. En dat is nog best een proces te noemen.

Qr-codes op Twitter

Twitter heeft op donderdag qr-codes geïntroduceerd voor het sociale netwerk. De codes zijn nu terug te vinden in de applicaties op Android en iOS (het kan zijn dat je de app nog moet updaten). Dat heeft het bedrijf via zijn eigen medium bekendgemaakt. Met de qr-code kun je aangeven dat je een profiel wil volgen. Het is gemakkelijker om gewoon op de reguliere volgknop te drukken. Maar mocht het nodig zijn een qr-code te scannen, dan kun je naar iemands profiel gaan en op het icoontje van de tandwiel tappen. Daarna tap je op qr-code.

Vervolgens is het mogelijk de code van het profiel te scannen, waarna je het profiel dus zult volgen. Wanneer je de officiële Twitter-app op Android gebruikt, dan tref je de qr-code op twee plekken aan: in het hamburgermenu (onder de avondmodus) en onder het menu van de drie puntjes. In de iOS-versie van de netwerk tref je de code alleen aan op het profiel. Daarnaast kunnen twitteraars hun eigen qr-code delen met de rest van de wereld, middels de ingebouwde deelmogelijkheden binnen Android en iOS. Eerst zul je de app nog moeten updaten.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.