Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update voor Microsoft Surface Pro 3 voor verhelpen batterijprobleem nu klaar

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2016, 23:51 CategorieWindows

Microsoft heeft na lang werken achter de schermen de laatste update klaar voor het verhelpen van het hardnekkige batterijprobleem bij de Surface Pro 3. Nogal wat gebruikers klagen er al maanden over dat de tablet veel te snel leeg lijkt te zijn.

Firmware

Dit probleem ligt volgens Microsoft niet aan de batterij, maar aan de firmware die het gebruik van de accu aanstuurt. Er waren al eerder patches van die firmware uitgebracht, maar die hielpen onvoldoende. Met de patch die vandaag is uitgebracht, moet het lukken om de batterijproblemen voorgoed de nek om te draaien, hoopt Microsoft.

Brandstofklep

Microsoft vergelijkt het probleem met een brandstofklep in een auto. Als die blokkeert, komt de benzine bij het tanken niet aan in de brandstoftank. De softwarematige brandstofklep in de firmware van de Surface Pro 3 is nu weggehaald, waardoor het apparaat weer juist weergeeft hoeveel stroom er nog is, en hoeveel er is verbruikt. Nogal wat gebruikers van het apparaat klaagden er de afgelopen maanden over dat hun tablet aangeeft dat hij leeg is, soms net nadat hij volledig was opgeladen.

Zo kom je aan de update

Hoe komt een eigenaar van een Microsoft Surface Pro 3 nu aan deze belangrijke update? Op een Engelstalig apparaat: ga naar settings (instellingen), vervolgens update  & security, Windows Update, Check for Updates. Via die route kan worden nagegaan of de update voor het betreffende apparaat al klaar staat en kan worden gedownload.

De Surface Pro 3 is in 2014 aangekondigd. Al een tijdje geleden is de tablet opgevolgd door de Surface Pro 4. In dit artikel vind je de belangrijkste verschillen tussen de twee.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.