Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Vlaggenschip van Nokia krijgt Snapdragon 820-processor’

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2016, 10:03 CategorieAndroid

Als we de geruchten mogen geloven dan krijgt het nieuwe vlaggenschip van Nokia de Qualcomm Snapdragon 820 aan boord. Daarnaast zal het 5,5″-scherm een schermresolutie gaan krijgen van 2560 bij 1440 pixels, aldus dezelfde geruchtenmakers.

Vlaggenschip van Nokia onderweg, meer tijdens MWC?

Nokia zou op dit moment werken aan een nieuw vlaggenschip, dat mogelijk draait op Android. Het toestel zou volgend jaar moeten verschijnen en tijdens Mobile World Congress 2017 worden gepresenteerd in februari. Over dit apparaat zijn nu al geruchten verschijnen. Zo zal de phablet een scherm van 5,5-inch gaan krijgen (maar dit kan ook nog 5,2-inch worden). Onder de motorkap zit waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 820-processor. Over het werkgeheugen en de interne opslagruimte is op moment van schrijven niets bekend.

Het scherm krijgt mogelijk een qhd-resolutie (2560 bij 1440 pixels) met zich mee. De camera op het apparaat zou gecertificeerd zijn door Zeiss, een bekende Duitse fabrikant van optische systemen. Nokia heeft in het verleden vaker met Zeiss gewerkt aan smartphones, waaronder voor de Lumia-serie. Over het design van de phablet wordt gezegd dat die een metalen body zal krijgen, die tevens waterdicht zal zijn. Uiteraard heeft de Finse fabrikant zelf nog geen informatie naar buiten gebracht. Mogelijk weten we dus meer tijdens MWC 2017.

  • Delen:
Asus ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.