Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp op iOS heeft ondersteuning voor gifjes gekregen

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2016, 11:07 CategorieApplicaties

WhatsApp heeft vandaag een update uitgebracht voor de iOS-versie van de berichtendienst, die ondersteuning voor gifjes toevoegt. Je kunt de bewegende plaatjes op je iOS-apparaat doorsturen, maar ook gebruikmaken van de bibliotheek van Giphy.

Ondersteuning voor gifjes in WhatsApp

WhatsApp op iOS heeft vandaag een update gekregen. Gebruikers van de populaire berichtendienst kunnen voortaan gifjes (bewegende plaatjes) doorsturen en ontvangen. Je kunt daarvoor de gifjes gebruiken die al staan opgeslagen op je iOS-apparaat, maar kunt ook de database van Giphy doorzoeken. Dat is een database vol bewegende plaatjes. Je voelt een zoekopdracht in en de zoekmachine laat dan een aantal voorbeelden zien. Daarnaast kun je de afbeeldingen bewerken met teksten, stickers en zelfs zelfgemaakte tekeningen.

iOS-bezitters zijn ook in staat het gifje te verkorten binnen de editor. Bovendien kunnen zij video’s omzetten in bewegende afbeeldingen. Die video’s horen dan maximaal zes seconden te duren. Het kan elke video zijn die je maar wil, zolang die hem knipt tot zes seconden. Je hoeft daarvoor alleen maar een video te selecteren en op de gif-knop te drukken binnen de app. Ook Live Photos zijn als bewegende afbeeldingen te versturen. Het wachten is nu op het moment dat de dienst de feature ook uitrol voor Android en Windows Phone.

  • WhatsApp Messenger
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.