Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp voegt tweestapsverificatie toe aan Android-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2016, 15:30 CategorieAndroid

WhatsApp heeft vandaag een nieuwe functie uitgerold voor de Android-applicatie. Gebruikers beschikken nu over tweestapsverificatie. Mocht je een recente versie hebben van de app (en zit je in het bèta-programma), dan vind je de optie onder je accountinstellingen.

Tweestapsverificatie voor WhatsApp

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar WhatsApp heeft de functie eindelijk geïntroduceerd voor de berichtendienst: tweestapsverificatie. De optie is momenteel alleen beschikbaar in de meest recente versie van de dienst en de kans is heel groot dat je daarvoor aangemeld moet zijn voor de bèta van de applicatie. Ben je ervan overtuigd dat je een recente versie hebt, dan kun je nu naar instellingen > accountinstellingen gaan. Daar tref je in het midden de optie Tweestapsverificatie aan. Check hieronder de screenshot.

whatsapp-beveiliging-2

Wanneer je op de optie tapt, dan zie je de bovenstaande informatie staan. Bij ons staat die informatie in het Engels, omdat wij onze apparaten ook in het Engels gebruiken. Er staat uitgelegd wat tweestapsverificatie precies is en vervolgens zal WhatsApp je gaan helpen bij het instellen van de extra beveiligingslaag. Daarna kun je een code van zes cijfers instellen en je e-mailadres achterlaten, waar de code naartoe gestuurd kan worden wanneer je hem kwijt bent. Heb je dat achter de rug, dan heb je je account nu beter beveiligd.

Wanneer de optie voor iedereen wordt uitgerold, is niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.