Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi niet geïnteresseerd in winst door smartphones

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2016, 22:42 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Xiaomi houdt er een aparte strategie op na. Smartphones van dit bedrijf zijn niet bedoeld om winst mee te maken; hooguit wordt er financieel quitte gespeeld bij elk verkocht toestel. En dat vindt de top van het bedrijf prima zo.

Geen dubbeltje winst

Vicepresident Hugo Barra van Xiaomi, voormalig topfunctionaris bij Google, heeft gezegd dat zelfs bij de verkoop van tien miljard smartphones “Wij nog steeds geen dubbeltje winst maken.”

Kleine marge

Dat het bedrijf hier niet mee zit en daar zelfs op mikt, heeft veel te maken met de andere elektronicaproducten die het bedrijf maakt. Daar wordt veel meer mee verdiend dan met de smartphones, die ook bij andere fabrikanten (behalve Apple) een zeer kleine winstmarge kennen.

Weegschalen

Xiaomi maakt bijvoorbeeld laptops en wearables, maar ook airconditioners en waterzuiveringsmachines. Intelligente rijstkokers en weegschalen, stofzuigers en nog meer smart home producten. Alleen al in de sectie smart home denkt de Chinese elektronicafabrikant de komende jaren miljarden te verdienen. De smartphones zijn daarbij slechts een bijproduct, bedoeld om aandacht voor het bedrijf te vangen.

xiaomi-mi-mix-c

Xiaomi Mi Mix

Momenteel zit de verkoop van smartphones een beetje in het slop. Niets waar het bedrijf zich zorgen over maakt, echter. De stokkende verkoop zal de winst van het bedrijf niet beïnvloeden, verzekert Hugo Barra.

Xiaomi Mi Mix

Hoewel de nadruk voor de winst van het bedrijf niet op smartphones ligt, worden er wel vernieuwende producten bedacht. Zoals de Xiaomi Mi Mix, met een aan drie kanten randloos scherm. Af en toe wordt er ook een tablet uitgebracht. Verder brengt de Chinese fabrikant binnenkort een telefoon op de markt met waarschijnlijk een zelfgeproduceerde processor erin, met de werktitel Pinecone. Hiermee gaat Xiaomi Samsung achterna, die ook zijn eigen processors produceert (Exynos). Ook Huawei maakt zijn eigen CPU’s (Hisilicon Kirin).Xiaomi Mi Pad 2 b

Tabletsmagazine heeft onlangs een midrange phablet van Xiaomi getest, de Redmi Note 3. Wij waren prettig verrast door de kwaliteit voor een zeer lage prijs. Die review is hier terug te lezen.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.