Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AirDroid komt zeer binnenkort met patch voor veiligheidsprobemen

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2016, 23:32 CategorieAndroid

De ontwikkelaars van AirDroid laten weten dat het bijna klaar is met een oplossing voor de veiligheidsproblemen met de app.

AirDroid blijkt onveilig

Recent bleek dat er enkele ernstige problemen waren met de beveiliging van AirDroid. Nu laat de ontwikkelaar weten dat er met bèta 4.0.0.2 de problemen opgelost zouden zijn. Het is echter nog even wachten voor deze update voor iedereen beschikbaar is, maar het zou alvast niet zo lang meer duren.

Er bleken enkele ernstige gaten te zijn in de beveiliging van de populaire app voor Android. Het verkeer van de app zou zeer onveilig zijn en makkelijk te onderscheppen zijn. Als gebruikers op een onbeveiligd Wi-Fi-netwerk verbonden zijn zouden er het meeste risico’s zijn.

Wie op een onbeveiligd netwerk surft kon schadelijke APK-bestanden ontvangen die er op zich betrouwbaar uitzien. Deze bestanden worden dan geïnstalleerd en kunnen allerlei malware installeren en gegevens stelen. Ook het plaatsen van ongewenste advertenties behoort tot de mogelijkheden.

Kritiek

Onderzoeksfirma Zimperium kwam onlangs met het nieuws rond de problemen naar buiten. Er is veel kritiek op de ontwikkelaars van AirDroid omdat zij al zeven maanden geleden op de hoogte werden gebracht rond de problemen. Vervolgens kwam er een grote update van de app, versie 4, en waren de problemen nog steeds niet aangepakt. Toen besloot Zimperium de problemen openbaar te maken.

Het wordt tot de oplossing beschikbaar is aangeraden om naar alternatieven te zoeken voor de app.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.