Apple patenteert styluspen voor de iPhone

15 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
apple-patent-styluspen

Apple heeft een zeer uitgebreid patent ingediend voor een styluspen, die de iPhone bedient. Het patent beslaat 229 pagina's waarvan 150 met plaatjes over de werking ervan.

Styluspen lijkt op S-Pen van Samsung

Dat wijst op serieuze plannen met de styluspen voor de iPhone. Nu heeft Apple al een styluspen gelanceerd voor de iPad Pro, de Apple Pencil. Op de plaatjes lijkt het echter om een ander soort pen te gaan. Het valt nog niet te zeggen of deze pen, zoals de S-Pen van de Galaxy Note-serie van Samsung, in de behuizing van de telefoon kan worden weggewerkt als hij niet wordt gebruikt.

Uitgewerkte schetstekeningen

Het patent omschrijft alleen zeer uitgebreid hoe de styluspen wordt gebruikt in interactie met de iPhone. Hoewel in andere patentaanvragen van Apple meestal zeer vage schetsen worden getoond, is hier spraken van een zeer uitgewerkt patent met heldere tekeningen en omschrijvingen. Het is volstrekt duidelijk dat we kijken naar een iPhone, hoewel sommige plaatjes meer lijken te wijzen op een iPad. Maar wellicht is dat een iPhone op zijn kant. Of de volgende iPhone al met deze pen wordt toegerust, is nog geheel duister. Ook is nog niet duidelijk of de volgende versie van besturingssysteem iOS de stylus zal ondersteunen. Bij Apple-patenten weet je maar nooit of ze ooit zullen worden gebruikt. Echter, gezien de moeite die in dit dikke patentboek is gestoken, kan het zomaar zijn dat de iPhone straks met een stylus bediend kan worden.

Reacties (0)