Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple patenteert styluspen voor de iPhone

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2016, 23:55 CategorieiPhone

Apple heeft een zeer uitgebreid patent ingediend voor een styluspen, die de iPhone bedient. Het patent beslaat 229 pagina’s waarvan 150 met plaatjes over de werking ervan.

Styluspen lijkt op S-Pen van Samsung

Dat wijst op serieuze plannen met de styluspen voor de iPhone. Nu heeft Apple al een styluspen gelanceerd voor de iPad Pro, de Apple Pencil. Op de plaatjes lijkt het echter om een ander soort pen te gaan. Het valt nog niet te zeggen of deze pen, zoals de S-Pen van de Galaxy Note-serie van Samsung, in de behuizing van de telefoon kan worden weggewerkt als hij niet wordt gebruikt.

Uitgewerkte schetstekeningen

Het patent omschrijft alleen zeer uitgebreid hoe de styluspen wordt gebruikt in interactie met de iPhone. Hoewel in andere patentaanvragen van Apple meestal zeer vage schetsen worden getoond, is hier spraken van een zeer uitgewerkt patent met heldere tekeningen en omschrijvingen. Het is volstrekt duidelijk dat we kijken naar een iPhone, hoewel sommige plaatjes meer lijken te wijzen op een iPad. Maar wellicht is dat een iPhone op zijn kant.

Apple-iPad-Pro-review-pencil

Apple Pencil en de iPad Pro 12.9”

Multifunctioneel

De pen kan worden gebruikt voor teksten, tekeningen, foto-editing, een sms of een WhatsApp, en zelfs video-editing. Apple heeft voorzien in de mogelijkheid om de stylus ook op het lockscreen van de iPhone te gebruiken om een snelle notitie te maken.

Zweven

De iPhone is volgens het patentboek ook in staat om de pen te herkennen voordat hij het scherm raakt. Zwevend boven het scherm kan de pen al een menuutje te voorschijn toveren.

Patent

Of de volgende iPhone al met deze pen wordt toegerust, is nog geheel duister. Ook is nog niet duidelijk of de volgende versie van besturingssysteem iOS de stylus zal ondersteunen. Bij Apple-patenten weet je maar nooit of ze ooit zullen worden gebruikt. Echter, gezien de moeite die in dit dikke patentboek is gestoken, kan het zomaar zijn dat de iPhone straks met een stylus bediend kan worden.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.