Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple rolt oplossing uit voor spam in agenda (iCloud)

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2016, 10:17 CategorieApplicaties

Apple heeft een oplossing uitgerold voor de mensen die spam tegen komen in de iCloud-agenda. Je kunt nu spam daadwerkelijk markeren. Wanneer gebruikers dat doen, dan kan Apple controleren wat er precies aan de hand is, waardoor het probleem opgelost kan worden.

Zo los je het probleem van spam in iCloud-agenda op

Mocht je ook last hebben van spam in je iCloud-agenda, dan is er eindelijk een oplossing beschikbaar. Apple heeft namelijk een update uitgerold die gebruikers in staat stelt de spam ook als zodanig te markeren. Vervolgens kan het bedrijf dan zien of er wat mee aan de hand is, waarna er actie kan worden genomen. Momenteel is de functie alleen nog beschikbaar in de webapp, maar mogelijk wordt die update ook later uitgerold naar de apps op iOS en Mac. Mocht dit (nog) niet werken voor je, dan helpen de onderstaande oplossingen wellicht.

Zo los je het – ongeveer – op

Het is nog even wachten tot Apple met een oplossing voor het probleem komt. Tot dan zijn er wel enkele tips die we kunnen meegeven om de overlast te verminderen.

Schakel je iCloud-kalender uit

Heel wat mensen zullen hun iCloud-kalender wel hebben ingesteld op hun iPhone of iPad, aangezien dit standaard gebeurt, maar gebruiken hem niet voor het synchroniseren van afspraken. Ga na of je afspraken niet in een andere account, bijvoorbeeld een Google-account, zijn opgeslagen. Als dat het geval is kan je de iCloud-kalender gewoon tijdelijk uitschakelen. Navigeer naar Instellingen > Agenda > Accounts > iCloud en schakel “Agenda” uit.

icloud-spam-uitleg-agendaverwijder

Verplaats de evenementen naar een nieuwe kalender

Wie nog spam-uitnodigingen in zijn kalender heeft kan deze verplaatsen naar een nieuwe kalender. Open de Agenda-app en tik op “Agenda’s”, vervolgens op “Wijzig” in de linkerbovenhoek. Maak een nieuwe agenda aan, met eender welke naam. Vervolgens open je elk spam-event en stel je deze in in de agenda die je zojuist hebt aangemaakt. Deze agenda verwijder je vervolgens.icloud-spam-uitleg-agendaverander

Pas de instellingen van iCloud aan

Open in je browser iCloud.com en navigeer naar de agenda. Klik vervolgens linksonder op het tandwiel en klik op “voorkeuren”. Ga vervolgens naar het tabblad “Geavanceerd” en schakel uitnodigingen via e-mail aan. Zo worden uitnodigingen via je e-mailadres verstuurd en is er veel meer kans dat je spamfilter dit opmerkt.

icloud-spam-online

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.