Asus brengt phablet ZenFone Go uit met 6,9-inch scherm

16 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
asus-zenfone-go-zb690kg-a

Is het een tablet of een phablet? Met de Asus ZenFone Go (ZB690KG) mag je zelf kiezen. De net-geen-7-inch grote phablet is min of meer de opvolger van de Fonepad. Een tablet waarmee je kunt bellen. Al staat dat wel wat mal.

Goedkoop segment

Asus maakte de ZenFone Go vandaag bekend. De Fonepad-opvolger is voorzien van specificaties die we in het goedkope segment van de markt zien. Het 6.9-inch scherm heeft een resolutie van 1024 x 600 pixels. Te vergelijken met de schermresolutie van de eerste iPad mini.

Snapdragon 200

Voorts vinden we onder de motorkap een vrij langzame Qualcomm Snapdragon 200-processor, waarvan de kernen zijn geklokt op 1,2Ghz. Er is voorzien in 1GB ram en 8GB opslaggeheugen. Dat kan worden uitgebreid met een micro sd-kaart.

Camera’s

Op de achterkant vinden we een 8-megapixelcamera  en voor een camera met een resolutie van 2 megapixel. De batterij biedt voor 3840 mAh aan stroom.

Android 5.1

De Asus ZenFone Go draait op het inmiddels vrij gedateerde Android 5.1. Er is ondersteuning ingebouwd voor wifi, bluetooth 4.0 en gsm, en er kunnen twee simkaarten in. De tablet/phablet is 8,85 millimeter dik en weegt 265 gram. De tablet kan omgaan met de meeste 3G- en 4G lte-netwerken.

Over prijzen en beschikbaarheid is nog niets bekendgemaakt. Maar gezien de specificaties zou een prijs van rond de 120 euro wel genoeg moeten zijn voor deze ZenFone Go.

Reacties (0)