Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2016

Geschreven door
Geplaatst op28 december 2016, 13:47 CategorieAndroid

Het jaar 2016 zit er bijna op en dus is het tijd om terug te kijken naar welke nieuwsberichten, tips en recensies veel zijn gelezen op de website. Het is een veelbewogen jaar geweest met een hoop trends en andere ontwikkelingen. Ook wij zijn er dit jaar mee druk geweest en hebben duizenden nieuwtjes, 35 achtergrondartikelen en meer dan 25 reviews geschreven. Hieronder vind je de artikelen, reviews en tips die dit jaar het meest gelezen werden.

Nieuws

We hebben dit jaar heel wat nieuwsberichten gepubliceerd, waaronder veel aankondigen en trends, maar ook een hoog aantal geruchten. En natuurlijk Pokémon GO – de beste augmentedreality-game van het afgelopen jaar. Heel veel trainers waren bezorgd over het geliefde PokéVision, waarmee je van tevoren kon kijken waar een Pokémon precies zou zitten en voor hoe lang. En welke kaart nog wel werkt was ook één van de meest gezochte onderwerpen. Pokémon met elkaar ruilen in Pokémon GO? Ja, ook daar is over geschreven en veel op gelikt. Afijn, u begrijpt: Pokémon GO was dé mobiele sensatie van 2016.

pokemon-go-omzet

Maar er was ook ander nieuws! Zo waren er een hoop mensen blij dat de verschillende iPads goedkoper werden en meer opslagruimte zouden krijgen. En kijken er een hoop mensen uit naar de release van de Surface Pro 5. Gelukkig verschijnt in januari de Surface Book, ook een mooi ding. Dat Apple meldde dat de gitzwarte versie van de iPhone 7 Plus krassen kan oplopen zorgde voor wat verwarring – helemaal omdat je het toestel moet verbergen in een hoesje. Oh en daar hebben we hem weer: een update voor Pokémon GO.

Achtergronden en tips

Tips over hoe een tablet precies werkt of te gebruiken is doen het altijd goed. De meest populaire – by far – is ons achtergrondartikel over hoe je je Android-tablet of -smartphone moet resetten. Ook het artikel over hoe je je iPad of iPhone moet resetten, herstellen of terugzetten is erg in trek geweest. Daarnaast zien we in de top 10 ook een artikel dat we vorig jaar al hadden geschreven terug, over hoe je het beste ruimte kunt vrijmaken op je iPad. Wat het verschil is tussen de iPad Pro, iPad Pro 9.7 inch en iPad Air 2 vroegen een hoop mensen zich af en dat is dan ook één van de meest gelezen achtergronden.

iPad-pro-9.7

Daarnaast is het artikel waarin we zes fouten die je niet mag maken tijdens het kopen van een tablet bespreken, heel vaak gelezen. Laten we hopen dat de mensen zich hierdoor goed hebben kunnen voorbereiden op hun aankoop. Waarschijnlijk waren die mensen op zoek naar tablets voor hun kinderen, aangezien het artikel over de drie beste tablets voor kids er direct achteraan komt. Ook hebben veel mensen afgelopen jaar gezocht naar wat nu precies de verschillen zijn tussen de iPhone 7 Plus en iPhone 6S Plus.

Reviews

De best gelezen recensie van een tablet die dit jaar verschenen is, is de recensie van de Asus ZenPad 10 (Z300M), een 10-inch tablet met een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Het best gelezen artikel uit de recensiecategorie is echter van een tablet die eind 2015 is uitgebracht, de Samsung Galaxy Tab A 9.7. dit model ligt overigens nog steeds in de Nederlandse schappen. Op plek twee staat eveneens een model uit 2015, de Samsung Galaxy Tab S2 9.7, en dat laat toch wel zien dat Samsung nog erg geliefd is op het gebied van tablets. De recensies van Samsung Galaxy Tab A 10.1 en Galaxy Tab A 7.0, tablets die dit jaar uitgebracht zijn, blijken ook erg populair onder onze lezers.

Samsung-Galaxy-Tab-A-9-7-review-feature

Maar laten we ook zeker Acer niet vergeten, die vaak de onderkant van de markt weet te bekoren met tablets als Acer Iconia One 8 (B1-850) en One 10 (B3-A20). Voor de Windows-tablets die dit jaar zijn uitgebracht staat de Samsung Galaxy TabPro S met kop een schouders bovenaan. Ook de HP Pavilion 12 x2 met een hybride design viel goed in de smaak bij onze lezers. Tevens zochten mensen vaak naar de iPad Pro, de 12.9-inch versie van Apple’s tablet. De luxe Asus ZenPad 3S 10 mag het licht uitdoen. Deze Android-tablet is bedoeld voor het hogere segment van de Android-markt en komt dan ook met premium specificaties, een premium design en natuurlijk ook een premium prijs.

Op naar 2017

2016 was op het gebied van tablets en phablets en voor Tablets Magazine een mooi jaar. 2017 brengt voor ons weer nieuwe kansen en uitdagingen, zoals het samengaan met Xingo Publishing. Wij kijken dus uit naar volgend jaar en gaan je hopelijk nog meer en gerichter voorzien van nieuws, achtergronden en reviews. Het team van Tablets Magazine wenst je een fijne jaarwisseling!

Mocht je dieper in alles dat met tablets te maken heeft willen duiken, neem dan onze reviews en tips en adviezen door.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Asus Transformer 3 Pro (T303UA)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.