Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beter slapen met Night Shift en Niet Storen op je iPad en iPhone

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2016, 17:35 CategorieTablet Tips

In iOS voor de iPad en iPhone zitten twee functies die je helpen met een betere nachtrust. De één zorgt dat je in de slaap-modus komt en de andere zorgt ervoor dat je rustig door kunt slapen. In dit artikel worden Night Shift en Niet Storen uitgelegd.

Night Shift

Het is algemeen bekend dat het beter is om een uur voordat je naar bed gaat niet meer je telefoon of tablet te gebruiken, omdat je door het felle scherm erg wakker blijft. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en voor die mensen is Night Shift enigszins een oplossing. Night Shift zorgt ervoor dat je scherm ’s avonds minder fel en gelig wordt waardoor het niet zo fel meer aan je ogen is. Hierdoor val je dus sneller in slaap.

Je stelt de functie in door in Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Night Shift op de knop achter ‘gepland’ te drukken. Daarna kun je het interval instellen wanneer het scherm de warmere kleuren moet weergeven. Je kunt ook kiezen voor ‘zon onder tot zon op’, waardoor Night Shift direct in- en uitgeschakeld wordt bij zonsondergang en zonsopkomst. Je kunt de feature ook handmatig aanzetten door in het Control Center op de Night Shift knop te drukken.

Niet Storen

Met Niet Storen op je iPad en iPhone kun je ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld niet gestoord wordt wanneer je in een vergadering zit, maar door het automatisch aan en uitgaan is het vooral handig tijdens het slapen. Zo zorg je ervoor dat je niet ’s nachts gewekt wordt door berichtjes, nieuws-notificaties of e-mails.

In de instellingen vindt je ‘Niet storen’. Daar kun je net als bij Night Shift het interval aangeven, maar ook aangeven dat je door bepaalde mensen wel wakker gebeld wilt worden. Zo voorkom je dat je niet door een belangrijk telefoontje van een familielid heen slaapt.

Meer tips

Wil je meer handige tips en adviezen voor het kopen van of het gebruik van een iPad of iPhone? Neem dan ons tips en adviezen archief door. Hier vind je ook specifieke tips voor de iPad.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS
Apple iPad mini 4
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.