Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chipmaker TSMC ontkent problemen met chips voor nieuwe iPads

Geschreven door
Geplaatst op28 december 2016, 10:03 CategorieHardware

TSMC, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de chips van Apple en Qualcomm, ontkent dat er problemen zijn met de productie. Dit betekent dat de productie van de Snapdragon-chips en de chips voor de iPad-modellen voor 2017 dus geen vertraging hebben opgelopen.

Geen vertraging voor chips voor nieuwe iPads

Vorige week verscheen in het nieuws dat chipmaker TSMC problemen heeft met de productie, waardoor onder meer de iPads voor 2017 vertraging zouden hebben opgelopen. TSMC produceert namelijk de chips die in die iPad-modellen terecht zullen komen. Maar dat gerucht blijkt niet te kloppen, meldt de fabrikant vandaag zelf. De productie ligt nog altijd op schema en voorlopig ziet het er niet naar uit dat de producten die de chips zullen krijgen vertraging hebben opgelopen. Ook Qualcomm heeft er nieuwe chips besteld voor de Snapdragon-lijn.

Zo werkt Qualcomm ondertussen nog aan de Snapdragon 835, waar we tijdens de CES-beurs in Las Vegas meer over zullen horen. Later in 2017 zal TSMC al beginnen aan nieuwe chips, maar dan gebaseerd op een kleiner proces. De nieuwe chips voor onder meer de iPads voor 2017 zijn gebaseerd op het 10 nm-proces. Later volgend jaar zal TSMC investeren in het 7 nm-productieproces. In 2019 zal de productie van het 5 nm-proces beginnen, terwijl we in 2022 mogen rekenen op chips die gefabriceerd zijn op basis van het 3 nm-proces.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.