Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome op Android laat gebruikers sites, muziek en video downloaden

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2016, 10:47 CategorieAndroid

Google heeft de Android-applicaties van Google Chrome van een update voorzien en laat gebruikers nu sites, muziek en video downloaden. Daarnaast zal de populaire browser nu minder werkgeheugen innemen, wat vooral belangrijk is voor minder krachtige toestellen.

Download de update voor Google Chrome

Google heeft laten weten dat het bedrijf begonnen is met het uitrollen van een grote update voor Google Chrome op Android. Gebruikers van de populaire webbrowser zijn nu in staat om sites, muziek en video’s offline beschikbaar te maken (te downloaden), zodat ze die later kunnen bekijken of beluisteren. Zo kan er data bespaard worden of toch nog iets worden gedaan wanneer er even geen internet is. Voortaan tref je een nieuw icoontje aan in het menu, naast de knop voor het opslaan van bladwijzers. Via Downloads vind je alle opgeslagen dingen terug.

De opgeslagen content wordt op chronologische wijze geordend. De items kunnen hier snel worden gedeeld of verwijderd, door ze even in te drukken. Daarnaast zal Chrome voortaan minder werkgeheugen gebruiken. Al deze veranderingen zijn met name bedoeld voor minder ontwikkelde landen en landen waar toestellen lang niet zo krachtig zijn als hier. Maar dat betekent niet dat we er hier niet van kunnen profiteren, want dat is namelijk wel het geval. Voortaan zal Chrome ongeveer 35 procent minder van het werkgeheugen gebruiken.

  • Google Chrome
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.