Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Digitale assistent van Samsung werkt met Samsung-apps op Galaxy S8’

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2016, 16:19 CategorieAndroid

De digitale assistent die Samsung wil introduceren met de Galaxy S8 zal werken met nagenoeg alle apps van het bedrijf op de smartphone. Hier heeft de fabrikant zelf nog niets over naar buiten gebracht; wel weten we dat de assistent samen met de S8 gelanceerd zal gaan worden.

Digitale assistent op de Galaxy S8

Samsung heeft eerder bevestigd dat de Samsung Galaxy S8 wordt voorzien van een digitale assistent, genaamd Bixby (mogelijk komt er ook nog een vrouwelijke variant van die assistent uit). Wat het bedrijf echter nog niet naar buiten gebracht heeft, is de manier waarop die assistent precies werkt op de nieuwste smartphone van de fabrikant. Nu meldt de website SamMobile, op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van Samsung, dat het gros van de Samsung-apps op de S8 in elk geval met Bixby kunnen communiceren.

Bixby is vergelijkbaar met S Voice, maar dan veel geavanceerder. Bixby werkt waarschijnlijk dus over heel het systeem en niet alleen in een specifieke applicatie of voor een specifiek onderdeel. Zo zou je aan de galerij-applicatie kunnen vragen of er een specifieke foto naar voren gebracht kan worden (zoals je dat nu al kunt met Google Photos, bijvoorbeeld). Het wachten is nu op de bevestiging van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Mogelijk wordt de Samsung Galaxy S8, samen met zijn digitale assistent, in april tijdens een speciaal evenement aangekondigd.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.