Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Distributiecijfers Android december 2016: Nougat is amper gegroeid

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2016, 8:50 CategorieAndroid

Google heeft maandagavond de nieuwste distributiecijfers van Android vrijgegeven. Uit de cijfers blijkt dat Nougat amper gegroeid is. De software is nu een paar maanden beschikbaar, maar alleen nog voor Nexus- en Pixel-apparaten en een handjevol andere toestellen.

Nougat groeit amper in marktaandeel

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. In vergelijking met vorige maand is er weinig veranderd. Uit de cijfers blijken wel een aantal interessante dingen. Zo heeft Android 7.0 Nougat nog steeds een behoorlijk klein marktaandeel, ook al is de software een paar maanden beschikbaar. Helaas is dat alleen het geval voor Nexus- en Pixel-eigenaars, evenals enkele toestellen van andere fabrikanten. De groei is slechts 0,1 procentpunt: van 0,3 procent naar 0,4 procent. Hopelijk krijgt dat volgend jaar wat meer vaart.

Daarnaast is het zo dat Android 4.4 KitKat niet langer de meest gebruikte versie van Android is. Die eer gaat nu naar Android 6.0 Marshmallow. Dat is geen vreemde ontwikkeling, aangezien veel fabrikanten in de laatste maanden hebben gewerkt aan de Marshmallow-update voor hun Androids, waardoor de vaart dus te verklaren is. KitKat is ongeveer twee jaar dominant geweest. Echter, wanneer je Android 5.0 en 5.1 bij elkaar op zou tellen, dan zul je zien dat Lollipop eigenlijk de meest dominante Android-versie is van dit moment.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.