Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook laat Android-gebruikers video nu in high definition uploaden

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2016, 9:17 CategorieAndroid

Facebook heeft aangekondigd dat het voor Android-gebruikers eindelijk mogelijk is video’s in high definition te uploaden. De iOS-versie van het sociale netwerk staat dat al veel langer toe. Waarom dit zo lang heeft geduurd, is helaas niet bekend.

Video’s in hd uploaden naar Facebook

Het is voor Android-gebruikers die Facebook op hun smartphone of tablet gebruiken vanaf nu eindelijk mogelijk video’s in high definition te uploaden naar het sociale netwerk, vanuit de applicatie. Dat is voor iOS-gebruikers al veel langer mogelijk (rond de twee jaar). Waarom het zo lang heeft moeten duren voordat de functie ook naar het andere, grote mobiele platform komt, is helaas niet bekendgemaakt. Voortaan tref je in elk geval bij de instellingen een toggle aan voor het uploaden van video’s in hd, wat natuurlijk een mooie mogelijkheid is.

Het kan overigens even duren voordat je die toggle ziet, aangezien de uitrol langzaam is. Maar uiteindelijk zul ook jij video’s in hd kunnen uploaden naar het sociale netwerk. Daarnaast komen er mogelijk binnenkort nog meer features naar de app op Android, aangezien het bedrijf nieuwe features test, zoals picture-in-picture, het offline beschikbaar maken van video’s (video’s downloaden) en het kunnen aanpassen van de videokwaliteit (zoals dat bijvoorbeeld ook op YouTube kan). Ook zou het beheren van notificaties gemakkelijker worden.

  • Facebook
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.