Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger voorzien van Snapchat-achtige camerafuncties

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2016, 9:19 CategorieAndroid

Facebook heeft een update uitgebracht voor Facebook Messenger die Snapchat-achtige camerafuncties toevoegt aan het arsenaal van de app. Gebruikers krijgen nu toegang tot stickers, emoji en maskers en kunnen ook tekenen op de foto’s en video’s.

Facebook Messenger met meer camerafuncties

Facebook heeft een update uitgebracht voor de zelfstandige berichtendienst Facebook Messenger. De update brengt de applicatie een stap dichterbij concurrent Snapchat, wat vooral een smartphone- en geen tabletapplicatie is. Met Snapchat kunnen mensen foto’s naar elkaar versturen en die versieren met eigen gemaakte tekeningen, stickers, emoji en zelfs maskers. Die functies komen nu ook naar Messenger van het sociale netwerk toe. Het sociale netwerk maakt bekend dat de update nu wordt uitgerold en uiteindelijk bij iedereen terechtkomt.

Daarnaast is het voor gebruikers van de Messenger mogelijk gebruik te maken van speciale filters, die ons erg doen denken aan de filters van de fotobewerkingsapplicatie Prisma. Dit is overigens niet de eerste keer dat Facebook goed naar de concurrentie kijkt voor het implementeren van nieuwe functies of mogelijkheden. Zo bracht Snapchat eerder een functie genaamd Stories uit, die later ook werd uitgerold voor Instagram. Deze veranderingen hebben allemaal te maken met het idee dat Facebook de camera vooropstelt in zijn apps.

  • Facebook Messenger
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.