Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gboard van Google nu ook beschikbaar voor Android-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2016, 9:22 CategorieAndroid

Google heeft het Gboard ook beschikbaar gemaakt voor Android, nadat de applicatie eerder alleen werd uitgebracht voor iOS-apparaten. Je kunt nu al het apk-bestand downloaden; die zal vervolgens het bestaande Google-toetsenbord van meer functies voorzien.

Gboard nu te downloaden voor Android

Nadat Google Gboard eerder dit jaar uitbracht voor iOS, is de applicatie nu ook beschikbaar voor Android. Het toetsenbord zal als update uitgebracht worden voor het reguliere Google-toetsenbord, die de functies van beide borden zal samenvoegen. Net zoals op iOS, kunnen Android-gebruikers nu ook direct een zoekopdracht uitvoeren vanuit hun toetsenbord. Ook is het mogelijk een gifje te versturen. Daarnaast is het design en het uiterlijk van het toetsenbord onveranderd gebleven, waardoor je goed moet kijken of je de update al ontvangen hebt.

Je kunt een zoekopdracht uitvoeren door op het Google-logo te tappen, links op het bord. Dan krijg je direct de interface voor zoekopdrachten in beeld te zien. Je kunt alle functies van het speciale Google-toetsenbord gebruiken in alle applicaties. Heb je een zoekopdracht voltooid en wil je die informatie delen, dan is dat ook direct mogelijk. Gif-ondersteuning is er nog niet voor alle apps. Hier vind je het apk-bestand van Gboard, die kun je nu downloaden en installeren. Later verschijnt het toetsenbord ook nog in Google Play.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.