Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google-app verdeelt informatie voortaan over twee tabs

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2016, 9:29 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat de Google-app voortaan zijn informatie zal verdelen over twee tabs: persoonlijk en nieuws. Hierdoor zal de gepresenteerde informatie overzichtelijker in beeld worden gebracht. De uitrol vindt eerst plaats in de Verenigde Staten.

Google-app krijgt twee tabs: nieuws en persoonlijk

Google heeft een grote verandering aangekondigd voor de bekende Google-app. Deze app opent Google Now en presenteert informatie op basis van je agenda, e-mail, bestellingen, vluchten, het weer en meer. Ook kun je hier nieuwsberichten aantreffen die je waarschijnlijk interessant vindt, aangezien Google die berichten baseert op je surfgedrag. Voortaan zullen er echter twee tabs zijn, die de informatie splitst: een tab voor het bekijken van nieuws en sportuitslagen en een andere tab voor je persoonlijke info, zoals je agenda-items en bestellingen.

Het gaat hier niet om een app-update. Dus je hoeft nu niet meteen te wachten of op zoek te gaan naar een update. De splitsing wordt geïntroduceerd via een server-side switch en zal eerst in de Verenigde Staten worden geïntroduceerd op Android, maar daarna zullen andere landen en de iOS-applicatie ook aan de beurt zijn. Wel doe je er goed aan altijd de meest recente versie van de Google-app op je smartphone of tablet te installeren, zodat je er zeker van bent dat je de nieuwste features hebt. Wanneer de update naar Nederland komt, is onduidelijk.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.