Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google maakt het voor iOS-bezitters nog gemakkelijker om over te stappen

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2016, 10:21 CategorieApplicaties

Google wil het voor iOS-bezitters gemakkelijker maken over te stappen naar Android, door de back-upfuncties van Google Drive uit te breiden. Zo kunnen de iOS-gebruikers hun contacten en meer uploaden naar de cloud en downloaden naar een Android-apparaat.

iOS-bezitters en overstappen naar Android

Mocht je een iOS-apparaat hebben en wil je nu eens Android uitproberen, dan kun je tegen het probleem aanlopen dat je sommige gegevens mist na het overstappen. Helemaal wanneer je tot op heden nog geen gebruikgemaakt hebt van de diensten die Google aanbiedt. Maar Google wil het je gemakkelijker maken en heeft daarvoor de back-upfuncties van Google Drive van een update voorzien. iOS-bezitters kunnen namelijk hun contacten, kalenderitems, foto’s en video’s uploaden naar de cloud en later downloaden naar een Android-apparaat.

Overstappen wordt dan heel simpel.

  1. Download de update voor Google Drive op je iPhone of iPad.
  2. Log in met het primaire Google-account, dat je gaat gebruiken op je Android.
  3. Ga naar binnen Drive naar Menu > Instellingen > Back-up om het proces te starten.

Google Drive zal vervolgens de contacten uploaden naar Google Contacten, de foto’s en video’s onderbrengen bij Google Photos en de afspraken uit de agenda automatisch invullen bij Google Agenda. Ook zal Drive data uit iCloud halen. Het proces kan enige tijd in beslag nemen, dus zorgt ervoor dat je een oplader bij de hand hebt en dat je verbonden bent met wifi. Vergeet ook niet uit te loggen bij iMessage. Op moment van schrijven lijkt de update nog niet live te zijn in Nederland. Het lijkt er dus op dat de updaten nog wordt uitgerold.

  • Google Drive
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.