Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Honor Magic gaat concurrentie aan met Xiaomi Mi Mix

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2016, 20:25 CategorieAndroid

Onlangs presenteerde Xiaomi de Mi Mix, een bijzondere phablet met topspecificaties en een heel bijzonder scherm. Nu komt Huawei-dochter Honor met eenzelfde product. Het zou op 16 december officieel worden aangekondigd als ‘concept phone’ met de naam Honor Magic.

Foto gelekt

Over de Honor Magic is nog bitter weinig bekend. Behalve op een teaser die het bedrijf zelf onlangs op het Chinese sociale netwerk Weibo heeft geplaatst, is er wel inmiddels al een foto van een werkend toestel uitgelekt. Als dat de Honor Magic is, belooft het een phablet te worden met net zo’n bijzonder, randloos scherm als de Xiaomi Mi Mix.

Mi Mix

We kijken daarom eerst nog eens even terug naar de Mi Mix, die vorige maand is gepresenteerd, eveneens als ‘concept phone.’ Tot voor kort stond die term voor een prototype dat nooit de markt zou bereiken, maar in het geval van de Xiaomi Mi Mix is dat niet zo; die ligt al gewoon in de winkels in Azië, en wellicht over een tijdje ook in Europa.

Randen weg

De Mi Mix is een bijzonder toestel, alleen al door zijn enorme schermformaat van 6,4 inch. Dat scherm is van uitmuntende kwaliteit, net als de hardware die er achter zit. Toch is het toestel niet veel groter dan een standaard 5,5-inch phablet, omdat de randen rondom het scherm vrijwel zijn weggelaten. Alleen aan de onderkant zit nog een randje. Voornamelijk om de frontcamera toch een plekje te geven.

Frontcamera

De Honor Magic lijkt net zo’n soort product te worden. Links en rechts van het scherm zijn nauwelijks nog randen te ontwaren. Boven en onder wel, maar die zijn heel dun. De frontcamera heeft Honor echter gewoon boven het scherm laten staan. De balk waarin die zit, ontbreekt geheel bij de Xiaomi Mi Mix.

Kirin of Snapdragon

Naar de specificaties van de Honor Magic blijft het nog gissen, maar we mogen er volgens diverse bronnen van uitgaan dat dit toestel de beste beschikbare hardware bevat. Wat de processor betreft, is het nog even een verrassing of de laatste Kirin-CPU van Huawei er in zal zitten, of de allernieuwste high-end Snapdragon van Qualcomm.

Glorieuze magie

Bij de teaser die Honor online zette, stond een ronkende tekst: ”Glorieuze magie die elke seconde wijsheid, magie en verrassing verkent.” Het scherm zal waarschijnlijk net zo gebogen zijn als dat van de Samsung Edge-toestellen, en we vermoeden dat er meer ram en een grotere batterij in zal zitten dan in menig andere Honor-telefoon. De precieze omvang van het scherm is helaas ook nog een gok.

  • Delen:
Honor 5X
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.