Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP ProBook x360 Education Edition: stevige convertible voor op school

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2016, 10:44 CategorieWindows

HP heeft een stevige convertible laptop/tablet voor scholen aangekondigd: de HP ProBook x360 Education Edition. Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk of dit model ook daadwerkelijk naar Nederland zal komen.

Dit is de HP ProBook x360 Education Edition

HP heeft een ontzettend stevige convertible laptop, die om te klappen is tot een tablet, aangekondigd voor scholieren: de HP ProBook x360 Education Edition. Het apparaat is voorzien van militaire standaarden op gebied van duurzaamheid en zal dus zeker niet ‘per ongeluk’ kapotgaan in de klas. De laptop is getest op allerlei soorten vloeren, vanaf tafel- en bureauhoogte, om ervoor te zorgen dat het apparaat heel blijft tijdens zo’n val. Daarnaast is het toetsenbord ook verstevigd en kan het ongeveer 350 milliliter aan vloeibare stoffen weerstaan.

Omdat we hier met een verstevigd apparaat te maken hebben, is het helaas ook zo dat het een zwaar apparaat geworden is. Hoewel het scherm van de convertible tablet 11-inch groot is, lijkt de laptop het gewicht en het formaar van een 13″-model te hebben. Dit apparaat wordt verder geleverd met software en diensten waar scholieren wat aan zullen hebben, op basis van feedback van leraren. Onder de motorkap zit een Intel Celeron N3350 of Pentium N4200 en er kan tot 8GB aan werkgeheugen. Ook kun je tot 256GB aan opslaggeheugen verwachten.

Prijs en beschikbaarheid

Het is op moment van schrijven nog niet duidelijk of HP de ProBook x360 Education Edition ook in Nederland uitbrengt. Meestal brengt de fabrikant zijn laptops en tablets wel wereldwijd uit.

Een overzicht van alle tablets en convertibles van HP die in Nederland te koop zijn vind je in onze tablet database. Hier kun je tablets, convertibles en smartphones vergelijken.

  • Delen:
HP Spectre x360 (2016)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.