Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC Ocean Note: geen knoppen, geen oortelefoongaatje

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2016, 0:48 CategorieAndroid

In september meldden wij nieuws over de HTC Ocean, een nieuwe midrange serie phablets en smartphones die geen enkele fysieke knop meer zou hebben. Nu is nieuwe informatie uitgelekt over een van deze nieuwe toestellen, waaruit blijkt dat je ook niet hoeft te zoeken naar het gaatje voor de oortelefoon. Dat is er namelijk niet.

3,5 millimeter

Daarmee gaat HTC Apple achterna, die het gat voor de 3,5 millimeter oortelefoon in de iPhone 7 (Plus) ook heeft weggelaten.

Diverse bronnen melden dat de HTC Ocean Note een scherm krijgt tussen 5,5 en 5,7 inch. Aan de voorkant valt volgens uitgelekte renders inderdaad geen enkele knop te ontdekken. Plus de 3,5 mm oortelefoonpoort. Die mist ook.

Gebogen ‘Edge’-scherm

De HTC Ocean Note heeft verder een gebogen scherm, net als de Samsung Galaxy S7 Edge. De bronnen melden dat de camera een andere bijzonderheid wordt waarmee dit toestel zich onderscheidt, maar nadere gegevens hierover ontbreken nog.

Hoog in benchmark

Volgens een van de geciteerde bronnen scoort dit toestel bijna net zo hoog als de Google Pixel in de benchmarks, wat betekent dat het eerdere  ‘midrange’  gerucht misschien niet klopt. Toch zou het wel kunnen, aangezien weer andere geruchten het hebben over een MediaTek chipset en die zijn doorgaans wat minder krachtig dan de Qualcomm Snapdragon-topserie.

Drie kleuren

De nieuwe phablet zou in drie kleuren verkocht gaan worden. Eind januari gaat hij in China in de verkoop, wat betekent dat we hem tijdens het Mobile World Congress in februari waarschijnlijk tegenkomen in Barcelona. Hoe het zit met prijzen en beschikbaarheid in ons land, vertellen de bronnen niet.

  • Delen:
HTC One X9
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.