Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram heeft nu meer dan 600 miljoen maandelijks actieve gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2016, 9:37 CategorieAndroid

Instagram heeft bekendgemaakt dat het sociale netwerk momenteel meer dan 600 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2014. Ook heeft de app er binnen zes maanden meer dan 100 miljoen gebruikers bij gekregen.

600 miljoen gebruikers voor Instagram

Het sociale netwerk waar miljoen mensen dagelijks foto’s en video’s met elkaar delen, Instagram, heeft laten weten dat er momenteel meer dan 600 miljoen maandelijks actieve gebruikers zijn. Ten opzichte van 2014 is dat een verdubbeling van het aantal maandelijks actieve gebruikers. Ongeveer zes maanden geleden, toen de appmaker het vorige aantal bekendmaakte, stond de teller op 500 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Daar zijn dus 100 miljoen van bijgekomen in een half jaar tijd en dat is een prestatie te noemen.

In de afgelopen maanden is er ook het één en ander veranderd aan de dienst. Zo kunnen gebruikers tegenwoordig live video’s uitzenden en heeft de dienst een functie geïntroduceerd genaamd Stories. Deze functie lijkt wel heel erg veel op de gelijknamige feature van Snapchat, maar is in de tussentijd ook voorzien van een eigen draai. Daarnaast kunnen gebruikers mensen uit afgeschermde accounts verwijderen en is er een speciale bril geïntroduceerd, waar met moeite aan te komen is. De bril heet de Spectacles, een bril met een ingebouwde camera.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.