Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram voorzien van bookmarkfunctie op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2016, 9:02 CategorieAndroid

Instagram is voorzien van een bookmarkfunctie. Gebruikers kunnen nu foto’s en video’s bewaren voor laten en gemakkelijk terugvinden onder een nieuwe privétab op het profiel. De nieuwe knop bevindt zich onder de foto of video.

Posts opslaan voor later

Instagram heeft bekendgemaakt dat gebruikers voortaan toegang krijgen tot de bookmarkfunctie. Met deze functie is het mogelijk posts, met foto’s of video’s, op te slaan voor later. Die berichten worden verzameld onder een nieuwe tab, waar alleen de gebruiker van het profiel toegang tot krijgt. De nieuwe knop bevindt zich onder de foto of video in het bericht dat je wil bewaren voor later. Wanneer je er op tapt, dan zal die dus worden opgeslagen, zodat je die later snel kunt terugvinden. Niemand anders kan zien welke berichten je hebt bewaard.

Dat de dienst een dergelijke feature toevoegt, is niet vreemd. Er is nogal wat kritiek op de manier waarop het sociale netwerk de berichten presenteert aan de gebruiker. Het kan zijn dat een bericht verdwenen is uit je nieuwsfeed op het moment dat je de app hebt afgesloten en nogmaals opent, waardoor het terugvinden van berichten een karwei kan zijn wanneer je niet meer precies weet wie het postte. Ook houdt dit in dat moederbedrijf Facebook meer data te verwerken krijgt en kan zien in welke producten gebruikers bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn.

  • Instagram
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.