Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo plant volgend jaar Yoga Book met Chrome OS

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2016, 17:11 CategorieChrome OS

Lenovo laat weten dat het volgend jaar een Yoga Book zal lanceren die draait op Google’s besturingssysteem Chrome OS. De huidige versie draait op Windows of Android.

Yoga Book krijgt Chrome OS

De Yoga Book van Lenovo is een redelijk unieke tablet omdat het apparaat een touchscreen toetsenbord heeft waar je ook op kan tekenen. Door de bijhorende stylus te gebruiken kan je makkelijk schetsen en schrijven op het apparaat, een 2-in-1-tablet. Momenteel kan je het toestel al krijgen met Android of Windows 10 en daar komt volgend jaar nog een derde mogelijkheid bij.

De Chinese fabrikant zal volgend jaar de Yoga Book met Chrome OS op de markt brengen. Dat besturingssysteem wordt, net als Android, ontwikkeld door Google maar is toch zeer verschillend. Chrome OS bestaat uit de Chrome-browser die kan worden versterkt met allerlei web-apps. Zo is het apparaat sterk afhankelijk van het internet. Door de zwaardere taken naar servers te verleggen zijn apparaten met Chrome OS vaak relatief meer betaalbaar.

Real Pen & beschikbaarheid

In een interview licht Jeff Meredith, directeur bij Lenovo, het apparaat toe. De versie met Chrome OS zal de Real Pen (zo heet de stylus) even goed ondersteunen dan de andere twee besturingssystemen. Het is nog niet duidelijk wanneer het apparaat exact beschikbaar zal zijn.

  • Delen:
Lenovo Yoga Book
Lenovo Yoga Book
Android Marshmallow (6.0) - Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.