Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gebruikers van Twitter kunnen nu live video’s uitzenden

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2016, 9:56 CategorieAndroid

Het sociale netwerk Twitter heeft aangekondigd dat gebruikers nu live video’s kunnen uitzenden via de applicatie op Android en iOS. Hoewel de dienst gebaseerd is op Periscope, hoef je geen account aan te maken voor die applicatie.

Live video’s uitzenden via Twitter

Twitter heeft een update uitgebracht voor de apps op Android en iOS, waardoor het voortaan mogelijk is live video’s uit te zenden via het sociale netwerk. De dienst is gebaseerd op Periscope, waarmee je ook live kunt uitzenden, maar gebruikers hoeven geen account van die app te hebben en hoeven er ook niet mee in te loggen wanneer ze die al hebben. Een live uitzending is te starten vanuit het menu voor het opstellen van een nieuwe tweet. Kijkers kunnen reageren op de stream en kunnen ook hartjes achterlaten, mochten ze het heel tof vinden.

Mocht je in het verleden gebruikgemaakt hebben van Periscope, dan zul je moeiteloos video’s kunnen uitzenden via de Twitter-apps op Android en iOS. Het voelt behoorlijk intuïtief aan. Live video’s uitzenden via het internet is ontzettend populair op dit moment, en dat hebben we onder andere te danken aan apps als Periscope en Meerkat. Ook Facebook-gebruikers en leden van het Instagram-netwerk zijn in staat live video’s uit te zenden. Wat de toekomst in petto heeft voor de app Periscope, is op moment van schrijven nog onduidelijk.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.