Makers van AirDroid lanceren beveiligingsupdate voor applicatie

12 december 2016 1 Minuut 0 Reacties
airdroid

De makers van de AirDroid-app op Android hebben bekendgemaakt dat de beveiligingsupdate vanaf nu te downloaden is voor de applicatie. Eerder deze maand werd er namelijk een lek ontdekt, die zorgde voor wat problemen wat de veiligheid betreft.

Download de update voor AirDroid

Een week nadat er een serieuze beveiligingslek is ontdekt in de Android-applicatie AirDroid, maken de makers van die app bekend dat er nu een beveiligingsupdate te downloaden is. Met de app kun je bestanden uitwisselen tussen pc en je Android-apparaat, dus zou de veiligheid hoog in het vaandel moeten staan. De update, met het nummer 4.0.0.3, zou de problemen moeten oplossen. Kwaadwillenden zouden op een onveilig wifi-netwerk bestanden kunnen onderscheppen die worden uitgewisseld, maar dat zou nu dus niet meer mogelijk moeten zijn.

De beveiligingsupdate zorgt ervoor dat alle data voortaan over een beveiligde https-verbinding worden verstuurd. Eerdere versies van de app verstuurde sommige bestanden nog via het minder veilige http. Daarnaast zou het versleutelen van de bestanden nu ook beter moeten werken, aldus het team achter de applicatie. Hoe je de app ook gebruikt, gebruik hem nooit op een onbeveiligd wifi-netwerk. Zorg er sowieso altijd voor dat wanneer je het internet opgaat via wifi, dat het om een veilig of in elk geval betrouwbaar netwerk gaat.

AirDroid

Reacties (0)