Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Edge blokkeert Flash standaard vanaf begin 2017

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2016, 9:15 CategorieApplicaties

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de browser Microsoft Edge vanaf begin 2017 Flash standaard zal blokkeren. Gebruikers kunnen we aangeven of ze Flash willen laten draaien wanneer ze dat nodig achten, maar dat gebeurt dus straks niet meer automatisch.

Microsoft Edge blokkeert Flash

Veel websitemakers stappen over van Flash naar HTML5. Zo maakte Google eerder bekend dat Chrome de software niet standaard meer zal laden en ook Firefox gaf aan die te blokkeren. Microsoft volgt dus in de voetsporen van die twee populaire browsers en kondigt aan dat ook Microsoft Edge Flash zal gaan blokkeren. In plaats daarvan kunnen gebruikers per webpagina laten weten of ze Flash willen laten draaien of niet. Willen ze dat wel, dan is het mogelijk op een knopje rechts bovenin het scherm te drukken, waarna de software geactiveerd wordt.

Binnenkort wordt deze update uitgerold naar de Insiders van Windows 10. Microsoft kondigt verder aan dat deze update voor iedereen beschikbaar zal zijn wanneer de Creators Update verschijnt, vroeg in 2017. De Creators Update staat in het teken van augmented reality-, 4K-gaming en -uitzenden en meer. Daarnaast is in contact blijven met vrienden en familie een belangrijk onderdeel van het systeem. Bovendien is het zo dat Windows 10 vanaf de update ondersteuning aanbiedt voor een groot aantal virtual reality-brillen.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.