Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft brengt Windows desktop-apps naar tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2016, 13:44 CategorieBesturingssystemen

Microsoft en Qualcomm hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd waardoor we in de toekomst volwaardige desktop-apps voor Windows 10 ook op tablets en smartphones kunnen draaien. Deze mobiele apparaten konden door het gebruik van mobiele chips vooralsnog alleen overweg met apps uit de Windows Store.

Microsoft brengt Windows 10-apps naar mobiele apparaten

Microsoft maakt sinds de lancering van Windows 8 gebruik van twee soorten apps; universele apps die in de Windows Store te vinden zijn en op alle apparaten kunnen draaien, en ‘traditionele’ programma’s die we kennen van eerdere versies van Windows en alleen op computers met een krachtige Intel-chip kunnen draaien. De universele apps vereisen weinig processorkracht en energie waardoor ze zeer geschikt zijn voor mobiele apparaten.

Aangezien mobiele apparaten over een energiezuinige mobiele chip beschikken en hierdoor alleen de universele apps kunnen gebruiken zijn ze minder in trek bij veel consumenten. Dit bleek onder meer uit de verkoopcijfers Surface RT, Microsofts eerste tablet die alleen afhankelijk was van de apps uit de Windows Store.

Door de samenwerking met Qualcomm moeten er in de nabije toekomst mobiele chips verschijnen die zowel universele apps als desktop-apps kunnen draaien. Voor de desktop-apps wordt gebruik gemaakt van een emulator, wat eigenlijk betekent dat ze in een eigen omgeving draaien. Het is niet duidelijk of dit invloed zal hebben op de prestaties maar de kans is groot dat de prestaties niet vergelijkbaar zijn met die van een computer met Intel-chip.

De verwachting is dat we begin volgend jaar de eerste tablets en smartphones met Windows 10 en een Qualcomm-processor gaan zien.

  • Delen:
Asus Transformer 3 Pro (T303UA)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.