Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuw iPhone-gerucht wijst op toestel dat aan alle kanten aanraakgevoelig is

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2016, 12:42 CategorieApple

Al eerder deden geruchten de ronde over de volgende iPhone, die een plastic-oledscherm van Samsung zou krijgen. Nu is er weer wat nieuws: het toestel zou rondom aanraakgevoelig zijn.

Oled

Apple zou volgens de laatste geruchten, die via een Koreaanse krant zijn verspreid, zijn afgestapt van het idee om volgend jaar verschillende kwaliteiten iPhones op de markt te brengen. Aanvankelijk werd gedacht dat het slim zou zijn om naast de high-end oled-telefoons ook een iPhone met een ‘gewone’  lcd-schermen te produceren. De 5,5-inch variant van de iPhone schijnt gewoon honderd procent oled te worden.

Edge-randen

De geruchten wijzen ook steeds meer in de richting van een scherm met gebogen randen, zoals we al kennen van de Samsung Galaxy Edge-serie. De Galaxy S7 Edge heeft momenteel een van de beste smartphoneschermen op de markt. Dat wil Apple dus ook voor zijn iPhone 7S, of iPhone 8, het is nog niet zeker hoe het toestel van volgend jaar gaat heten.

Samsung

De overstap naar oled-schermen betekent dat Apple voor de nieuwe iPhones met deze schermen geheel is aangewezen op één leverancier: Samsung. Die tevens de grootste concurrent is van Apple op de wereldwijde smartphonemarkt.

Maar alleen Samsung is in staat om volgend jaar honderd miljoen smartphoneschermen aan Apple te leveren. Pas in het jaar erna zouden andere oled-fabrikanten kunnen bijschakelen, zoals LG en Sharp.  Het lijkt dan ook wat onwaarschijnlijk dat we zeer binnenkort opvouwbare schermen op de iPhone zullen tegenkomen.

Tien jaar iPhone

De iPhone beleeft volgend jaar zijn tienjarig bestaan, en Apple zou er iets bijzonders van willen maken. Om het toestel te onderscheiden van de Samsung-telefoons met gebogen schermen, zou de iPhone rondom aanraakgevoelig worden gemaakt. Wat dit precies betekent en hoe dat werkt, is nog duister. Het zou ook nog kunnen dat Apple deze nieuwe technologie voor het jaar erna bewaart.

Homeknop

Andere geruchten over de volgende iPhone gaan over draadloos opladen, een geheel glazen body, het vervalen van de fysieke homeknop, een scherm dat van rand tot rand of iets daar overheen loopt, en een touch ID-vingerafdruksensor onder het scherm.

Apple reageert nooit op geruchten over toekomstige producten, dus pas volgende zomer zullen we waarschijnlijk gaan zien wat er allemaal van waar is.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.