Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nova Launcher 5.0 is uit en brengt Google Pixel-features met zich mee

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2016, 9:53 CategorieAndroid

De makers van de Nova Launcher hebben bekendgemaakt dat gebruikers van de stabiele versie van de app nu nieuwe features mogen verwachten. Zo kan de applade nu worden geopend met een veeg van onder naar boven.

Download Nova Launcher 5.0

De populaire Nova Launcher bestaat nu vijf jaar, dus is het hoog tijd om een grote update uit te brengen die het versienummer – niet geheel toevallig – brengt naar 5.0. De update is al een tijdje verkrijgbaar in het bètakanaal, waar de ontwikkelaar ervoor gezorgd heeft dat alles soepel draait. De stabiele versie van de populaire launcher kan nu rekenen op enkele nieuwe functies, die we ook tegenkomen op de Google Pixel bijvoorbeeld (met zijn Pixel Launcher) en de Action Launcher 3, zoals de applade kunnen oproepen met een veeg naar boven.

Daarnaast zijn de volgende features toegevoegd:

  • Een zoekbalk in de Pixel-stijl;
  • Nieuwe indeling voor zoekresultaten;
  • Nieuwe Timeout-vergrendelmethode;
  • Nieuwe double-tap-veeg-functies;
  • Android 7.1-snelkoppelingen;
  • Quick start-optie.

Mocht je het dus een fijn idee vinden dat je huidige smartphone of tablet meer werkt als een Google Pixel-apparaat – en vind je om wat voor reden dan ook deze launcher beter of mooier dan de Action Launcher 3 – dan kun je nu dus de update binnenhalen voor de Nova Launcher.

  • Nova Launcher
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.