Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Office-apps op Android ondersteunen nu andere cloudopslagdiensten

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2016, 9:34 CategorieAndroid

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Office-apps op Android voortaan ook andere cloudopslagdiensten ondersteunen, naast OneDrive. Voortaan kunnen gebruikers ook gebruikmaken van diensten als Dropbox, Box, Egnyte en Tencent.

Meer cloudopslagdiensten voor Office op Android

Wanneer je op de computer of laptop (of convertible tablet) gebruikmaakt van Microsoft Office, met apps als Word, PowerPoint en Excel, dan weet je dat je van meerdere cloudopslagdiensten kunt gebruikmaken voor het beheren van je online bestanden. Op Android is dat tot op heden nog niet mogelijk geweest, maar daar komt vanaf vandaag verandering in. Microsoft heeft de apps Word, PowerPoint en Excel namelijk van een update voorzien die ondersteuning aanbiedt voor verschillende diensten, waaronder het bekende Dropbox en Box.

Ook de twee minder bekende opties Egnyte en Tencent worden nu ondersteund. Dit betekent dat Office-gebruikers op Android voortaan niet zijn aangewezen op OneDrive van Microsoft om optimaal gebruik te kunnen maken van alle cloudopties. Ook hoeven ze niet meer met een omweg bestanden downloaden en uploaden via andere diensten. Binnenkort zal Microsoft meer opties gaan presenteren, zoals Citrix ShareFile, Edmodo en Learnium. Je voegt je eigen cloudopslagdienst toe door naar opties te gaan. Daar tref je de mogelijkheid aan.

Download vanuit de Google Play Store: Word | Excel | Powerpoint

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.