Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ProtonMail op Android en iOS voorzien van tweestapsverificatie

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2016, 10:20 CategorieAndroid

De extra beveiligde e-mailapplicatie ProtonMail, beschikbaar op Android en iOS, is voorzien van tweestapsverificatie. Daarmee is de app wederom een stap veiliger, omdat kwaadwillenden niet zomaar naar binnen komen wanneer deze functie is geactiveerd.

Tweestapsverificatie voor ProtonMail

ProtonMail, beschikbaar op Android en iOS, is voorzien van tweestapsverificatie. Wanneer je deze feature activeert, dan is het voor kwaadwillenden moeilijk om in je e-mailaccount te komen. Deze maildienst is puur gericht op het bieden van een zo veilige mogelijke e-mailervaring. De berichten worden al versleuteld voordat ze op de servers van het bedrijf terechtkomen, wat al een mooie vorm van beveiliging is. Met de toevoeging van tweestapsverificatie is de applicatie nog beter beveiligd tegen aanvallen van buitenaf.

Wanneer je de feature activeert, dan zal ProtonMail om een unieke code vragen wanneer je inlogt op een nieuw apparaat, ook al voer je het correcte wachtwoord in. Soms sturen bedrijven die gebruikmaken van tweestapsverificatie die code naar je telefoonnummer, maar deze e-maildienst maakt gebruik van third-party diensten als Google Authenticator and Authy, Beide diensten zijn verkrijgbaar op zowel Android als iOS. Tweestapsverificatie is alleen te activeren via de webversie van de e-maildienst. De feature is in te stellen via de tab voor beveiliging.

  • ProtonMail
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.