Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De reMarkable tablet met E-ink display wil papier voor goed vervangen

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2016, 13:53 CategorieHardware

De reMarkable is een tablet met E-ink display en touchscreen die hoopt een beter alternatief te vormen voor het traditionele papieren notitieblokje.

reMarkable wil papier begraven

Er bestaan al langer heel wat eReaders met E-ink schermen en die zijn ook op relatief korte tijd zeer populair geworden voor het lezen van boeken. Het voordeel van een E-ink display is dat er in principe geen backlight achter zit, en dus geen licht geeft, waardoor het leest als echt papier en niet vermoeiend is voor je ogen.

De grootste zwakte van E-ink is de beperkte zogenaamde “refresh rate”, ofwel de snelheid waarmee pixels veranderen op het scherm. De makers van de reMarkable beweren een tablet te hebben ontwikkeld die wél snel genoeg werkt om te dienen als een tablet. In combinatie met een stylus kan je op het E-ink display schrijven en tekenen in realtime.

Het bedrijf achter de tablet wil notitieboekjes en papier voor goed vervangen door een digitale variant. Ze benadrukken ook dat het scherm zelfs redelijk ruw is om het gevoel van echt papier na te bootsen. Er hangt wel een aardig prijskaartje aan vast: de tablet zal zo’n $716 gaan kosten als hij in de rekken ligt, inclusief stylus en case. Pre-orders zijn momenteel beschikbaar voor $379.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)
Android Marshmallow (6.0)

Reacties

  1. Stéphan
    06 februari, 2019 om 16:15

    Ik heb een review geschreven over de ReMarkable. Lees hem hier: http://slam.nu/remarkable

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.